Anyák Napja - 2016

ANYÁK NAPJA

Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg.

Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Anya, mama - ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk.

A gyermekek és a felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Ő az, aki számára kortól függetlenül mindig mi, a gyermekei vagyunk a legfontosabbak, Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig bízhatunk. Ő az a személy, akinek jelenléte, gondoskodása, életünk fontos része, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, és akihez mindig visszatérhetünk.

Örkény István nagyon találóan fogalmazta meg az anyák szeretetét, amikor ezt írta:
„Szeretetük átlát a hegyeken, hétmérföldes csizmával lépked a szeretetük, s egy léghajót elkormányoznak a szeretet erejével, ha rajta utazik a gyermekük.”

Az édesanyák tápláló, vigyázó szeretete egy életen át végigkísér minden embert. Ez a szeretet az, amely nem szab feltételeket, nem követel, nem kételkedik. Ez a szeretet az, amely úgy tart meg magának, hogy közben el tud engedni.

Május első vasárnapján valamennyien, pár szál virággal a kezünkben álljunk oda édesanyánk elé, s egy öleléssel, néhány szívből jövő szóval mondjunk köszönetet mindazért, amit értünk tettek.

ÜNNEPI MŰSOR a Vasmegyer Község Képviselő Testületének szervezésében

Köszöntő: Vargáné Horváth Edit tanárnő

Ünnepi beszéd: Abinéri Krisztina alpolgármester asszony

Műsor:

-Mesevár Óvoda Napsugár csoport- felkészítő Fedor Zoltánné, Pók Dezsőné óvónők

-Vasmegyeri Megyer Vezér Általános Iskola tanulói - felkészítő Vargáné Horváth Edit

-Verset mondott még Szentpéteriné Bodzás Mária óvónő és Vargáné Horváth Edit tanárnő

A rendszvényen készült képek:

 

 

ű